Poszukuje polskiego dentysty

Polski lekarz, Opieka zdrowotna, Opieka socjalna, Ubezpieczenia, Odszkodowania, Zasiłki.

Poszukuje polskiego dentysty

Postprzez Maja » Śro Paź 07, 2009 9:32 pm

Kochani pomozcie, Poszukuje stomatologa w Queensland. Nie posiadam prywatnego ubezpieczenia tylko medicare i chce by mnie ta wizyta mocno nie kosztowala...Jesli ktos ma kontakt do polskiego lekarza to pls. rwoniez chcialabym wiedziec ile w przyblizeniu ta wizyta moglaby mnie kosztowac :?
Maja

Dołączenie: Pon Wrz 28, 2009 5:40 pm

Re: Poszukuje polskiego dentysty

Postprzez Salmonka » Pią Paź 09, 2009 3:26 pm

Czy koniecznie musi to byc polski dentysta :?:
Bo jesli chodzi o ceny to sa one takie same bez rozpoznawania narodowosci lekarza :geek:
Jesli chodzi o koszt to mozesz liczyc na koszt w przedziale 70-120 dolarow wliczajac w to x-ray. Z tego medicare pokrywa tylko koszty x-ray.
Salmonka

Dołączenie: Czw Paź 08, 2009 3:50 pm

Postprzez Maja » Sob Paź 10, 2009 9:16 pm

Salmonka dziekuje Ci za odpowiedz

A moze moglbys mi jakiegos stomatologa polecic, tak na wszelki wypadek? Bede wdzieczna
Maja

Postprzez Salmonka » Sob Paź 10, 2009 9:28 pm

Stan Queensland jest bardzo duzy, musisz okreslic szczegolowiej swoje miejsce pobytu, czy chodzi o Brisbane, Cairns, czy mniejsza miejscowosc. Warto tez poszukac w internecie, jesli zalezy Ci na polskim dentyscie, bo ja nie mam takich kontaktow. :|
Moi znajomi z Melbeurne lecza sie u takiego i koszt jest taki sam, jak wszedzie indziej :!: Pozdr
Salmonka

Postprzez Maja » Sob Paź 10, 2009 9:32 pm

Ja dopiero bede sie przeprowadzac do Queensland za 4 miesiace i bedzie to prawdopodobnie Cairns. Czekam tylko na CoE od szkoly, w ktorej sie bede uczyc.
Tak przy okazji, czy jesli mialabym prywatne ubezpieczenie, czy koszty mi zwroca po takiej wizycie u dentysty? :?:
Maja

Postprzez Salmonka » Sob Paź 10, 2009 9:36 pm

Moim zdaniem nie oplaca sie brac ubezpieczenia prywatnego, jesli zamierzasz odwiedzic dentyste tylko dwa x w roku i masz zdrowe zeby, a potrzebujesz wstawic sobie 1-2 plomby na rok. Co innego jesli potrzebujesz przeleczyc zeby kanalowo, to moze awrto przemyslec ten wydatek
Salmonka

Postprzez Maja » Sob Paź 10, 2009 9:37 pm

Salmonka, dzieki ogromne!
Maja

Postprzez Salmonka » Sob Paź 10, 2009 9:38 pm

Zycze powodzenia!
Salmonka