Nurkowanie techniczne w Australii

Transport, Wycieczki, Tanie bilety lotnicze, Tanie noclegi, Sydney, Brisbane, Perth, Gold Coast, Hobart, Brisbane, Whitsundays, Adelaide, Melbourne, Canberra, Alice Spring, Darwin. Cairns, Wielka Rafa Koralowa.

Nurkowanie techniczne w Australii

Postprzez arias11 » Pon Wrz 28, 2009 6:31 pm

witam,
planuję w przyszłości wycieczkę do Australii, okolice morza Koralowego :)
ponieważ jestem zapalonym nurkiem ,to głównym celem wyprawy będzie oczywiście nurkowanie :)
Wiem,że te okolice słyną z infrastruktury ,która zajmuje sie nurkowaniem , ale z tego co zaobserwowałem głównie jest to nurkowanie rekreacyjne.
Czy może mi ktoś udzielić infomację na temat tzw. "Nurkowania technicznego" jak to wygląda w Australii szczególnie w tym regionie.
Chodzi tu o nurkownania poniżej 55m, z wykorzystaniem mieszanek gazowych typu Czysty Tlen, Nitrox ,Trymix,
pozdrawiam,
Adam
arias11

Dołączenie: Pon Wrz 28, 2009 5:32 pm

Re: Nurkowanie techniczne w Australii

Postprzez karol » Wto Wrz 29, 2009 6:31 pm

Witaj, mieszkam w Whitsundays i tu są najlepsze miejsca do nurkowania, Moi znajomi organizują wyprawy nurkowe, to ich wypytam jutro i dam Ci znać. Pewnie są i tacy, którzy doradzą Ci Cairns, ale z mojego doświadczenia tu w Whitsundays sa najlepsze warunki. Pozdrawiam :shock:
karol

Dołączenie: Pon Wrz 28, 2009 6:58 pm

Postprzez arias11 » Wto Wrz 29, 2009 7:16 pm

Świetnie, czekam na wieści
pozdr/Adam
arias11

Dołączenie: Pon Wrz 28, 2009 5:32 pm

Postprzez cewcia » Pią Paź 09, 2009 10:10 pm

Adam moja rada jest taka: poszukaj w internecie firm nurkowych oferujacych wycieczki i kursy nurkowe z Brisbane, Whitsundays, Cairns, Port Douglas etc...i powysylaj do nich zzapytania czy oferuja wyprawy na glebokie nurkowanie. Moge ie rowniez przy okazji (w ciagu najblizszych 2 tygodni ) zapytac mojego instruktora nurkowania czy jest szansa na techniczne. Wiem ze on schodzil na 60m tu na rafie.
pozdrowienia
cewcia

Dołączenie: Pon Wrz 28, 2009 7:10 pm

Powróć do Turystyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników