Czy oplaca sie przeniesc z Wysp do Australii?

Nowa Południowa Walia, Wiktoria, Australia Południowa, Australia Zachodnia, Queensland, Tasmania, Klimat, Sport, Pająki, Koszty, Tanie telefonowanie.

Czy oplaca sie przeniesc z Wysp do Australii?

Postprzez Luna » Pon Wrz 28, 2009 6:48 pm

Czy pracujac jako elektryk mozna odlozyc na dom i studia dla dzieci?
Luna

Dołączenie: Pon Wrz 28, 2009 6:06 pm

Re: Czy oplaca sie przeniesc z Wysp do Australii?

Postprzez karol » Wto Wrz 29, 2009 6:23 pm

Jak wyjeźdżałam do Australii pięć lat temu to też rozważalam wszystko za i przeciw, zwłaszcza, że zabieram ze soba rodzinę na ten drugi koniec świata. Też zastanawialam się, czy zwróci mi się ten wyjazd?; Ile będę mogła odłozyć lub wysłać rodzinie w Europie? Teraz mam dom, ciekawą pracę i cudowne widoki z okna na wyspy Whitsundays. I jestem szczęsliwa, bo z perspektywy czasu, to była bardzo dobra inwestycja. Dzięki niej zdobyłam nowy zawód, poszerzylam swoje horyzonty wiedzy, nauczyłam się języka angielskiego, poznałam nową kulturę i zwiedziłam miejsca, które z pewnością bym nie zobaczyła mieszkając nadal w Europie. Może wynika to z fatu, że przyjeżdżając do Australii wiedziałam, że będę musiała zacząć wszystko od początku i dałam sobie odpowiedni bufor czasu na to, by zdobyć kwalifikacje, które tu na australijskim rynku znaczą bardzo wiele. Ja ukończyłam kurs kucharza i samodzielnie prowadzę małą restaurację w mieście. Mój zawód jest bardzo szanowany i zarządzam grupą ludzi. Czuję się spełniona bo mieszkam w raju.
karol

Dołączenie: Pon Wrz 28, 2009 6:58 pm

Postprzez arias11 » Wto Wrz 29, 2009 8:10 pm

No dobrze
a co sądzicie o tym w jakim wieku jeszcze warto się jeszcze przeprowadzić do Australii ?
pozdr/Adam :?:
arias11

Dołączenie: Pon Wrz 28, 2009 5:32 pm

Postprzez karol » Wto Wrz 29, 2009 9:21 pm

w sile wieku, a z dobrym zawodem nawet po 45 roku życiu :) A jak masz kasę i pomysł na swój własny biznes i fach poszukiwany na tym rynku to wiele zyskujesz. Słyszałam, że są też programy imigracyjne dla osób starszych niż 45 lat, ale o to trzeba pytać specjalistów w tej dziedzinie
karol

Dołączenie: Pon Wrz 28, 2009 6:58 pm

Postprzez Luna » Wto Wrz 29, 2009 10:07 pm

Dzieki za te informacje. Jak moge sie dowiedziec, czy jest zapotrzebowanie na elektrykow w Australii? Czy musze miec jakies dodatkowe certyfikaty? Od czego powinienem zaczac. Pozdr. Grzesiek
Luna

Dołączenie: Pon Wrz 28, 2009 6:06 pm

Postprzez Kangaroo » Wto Wrz 29, 2009 10:15 pm

Grzesiek, polecam zapoznanie sie z listą zawodów na tej stronie http://www.immi.gov.au/skilled/general- ... demand.htm. Są to zawody poszukiwane na australijskim rynku pracy. Polecam tez kontakt z licencjonowanym agentem imigracyjnym w Australii, który z pewnością wyjaśni jakie masz szanse na zatrudnienie na tym rynku pracy. Warto realizowac swoje marzenia. Powodzenia!
Kangaroo
Moderator

Dołączenie: Pią Wrz 11, 2009 10:20 pm

Postprzez bartolo » Śro Paź 07, 2009 8:42 am

jasne ze sie oplaca. patrzac co sie dzieje w Uk w tej chwili to bardzo sie ciesze ze stamtad wyjechalismy. Koszty zycia w australii sa tansze, pensje tez troche nizsze w pzreliczeniu ale sila nabywcza pieniadza wyzsza. Nioe wspominajac o stylu zycia. jak sie nie boisz pracy i na poczatek masz troche grosza to latwo i szybko mozna sie ustawic. jak znajdziesz dobra prace ktora ci odpowiada i dobrze pracujesz to duzo szybciej cos osiagniesz nizz w Europie. My przyjechalismy 3 lata temu i nie zalujemy tej decyzjii. dzieciaki zadowolone, my oboje mamy stala prace. Tyle ze trzeba sie wykazac, ale to jak wszedzie. tyle ze tutaj nadal nizsze bezrobocie wiec wiecej mozliwosci.
bartolo

Dołączenie: Czw Paź 01, 2009 9:58 pm

Powróć do Życie w Australii

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników